ЗАЩО Е НЕОБХОДИМА ЛУСТРАЦИЯ

Години наред, се говореше за някакви евро – субсидии, които отиваха някъде, а ако не можеха да отидат някъде се връщаха неусвоени. И при мен са идвали подобни предложения. Обаче забележете..! Пак ще ползвам метафора:
Това беше, все едно си отишъл да купиш на котката си консерва ,,Уискас“: да и я оставиш на масата и да чакаш тя сама да си я отвори за да се нахрани. Условията за ползване на тези субсидии, бяха зверски непосилни, нарочно направени така, за да не може да се ползват.
После по медиите излизаха различни умници, които красиво обясняваха как парите дадени за развитие на икономиката не са могли да бъдат усвоени, а тези които не са могли да бъдат присвоени трябва да се върнат обратно на ЕС. Нежния икономически геноцид отказваше хората от мечти и планове.
Аз бях в бизнеса и лично познавам само един човек добрал се до евро-субсидиране и получил нещо, който ми сподели с болка обаче на колко места е трябвало да склони глава и да плати процент, а и да мушне под масата за да му се отвори парашута.
И ако се питате защо българската икономика е зле, защо малкия и средния бизнес са смазани…, защо стотици хора затвориха малките си предприятия, магазини, фирми за услуги и продадоха всичко тук заминавайки с псувни и със сълзи на очи имигранти в чужбина, ето моя отговор:
Комунизма може да си е отишъл, но комунистите с мисленето си и с действията си не. Факт е, че хора от комунистическо коляно с прикрити крайни русофилски мечти и носталгия по тоталитарното минало, стоящи на възлови и важни пунктове и места в държавното управление открито или завоалирано и до ден днешен саботират демокрацията по всякакви начини.
Освен че чиповете на тези хора са програмирани, да са изобретателни, само когато могат да оправдаят собствените си поразии или да откраднат нещо за себе си, те до сега компрометират много успешно усилията на цял един народ да бъде равноправен и проспериращ заедно със своите партньори от ЕС и НАТО.
Затова е необходимо разграничаване, редукция, паралел, лустрация, декомунизация на държавните структури. Изолиране на непригодните и зависимите от пороци държавни служители с помощта на тестове /психологията има методи за това, а има и детектор на лъжата за отговорни длъжности/. Пълна промяна на мислене и действие. Безпощадна борба с корупцията за ликвидирането и на ниско ниво като взаимстване практиката от държави в ЕС.
Друг изход няма. Другия път е бавно угасване на България, бягство и освобождаване на територия за други етноси и народи, които на драго сърце ще се наместят тук за да смучат благата на държавата, за която дедите ни са лели кръвта си … Това е ситуацията.
Радостното е че има хора като тези в НКС,,ДЕСЕН ПРОФИЛ“ които няма да се съгласят и няма да позволят лесно пъклените планове за унищожаване на народа ни и Родината ни да успеят, и войстващата посредственост още дълго да управлява живота и съдбите ни.
НКС ,,Десен профил“ не е политическа партия. Но това е сдружение което дава информация за политика и методите и които умело се укриват или видоизменени и побългарени се поднасят на народа ни.
Предстоят срещи, семинари, сдружаване с близки и подобни сдружения и политически формации.
Създаването по места на клубове продължава успешно.
Като формат и кауза за дясна консервативна политика ,,Десен профил“ е отворен за прием на идеи, становища, хора и организации.

Петко Вацев – заместник председател Национално Консервативно Сдружение „ДЕСЕН ПРОФИЛ“