Защо Конституцията не защитава силата на правото

Когато силата на правото премине в правото на силата… След обявена война, окупация и преврат, в България на власт идват каскетите. 25 Народно събрание е разпуснато с декрет на ОФ превратаджийското правителство в разрез с Търновската конституция. Пак без да бъде легитимно, правителството създава престъпен трибунал „Народен съд“ и след съд на 123 депутати, осъжда на смърт 67, а 23 на доживотен затвор.

Избори за 26 НС, при нов изборен закон, без да е приет от парламент, при пълна фалшификация и избори без избор, ОФ печели 100%. Правото на силата… Действаща Търновска конституция ли? 

Референдумът за обявяване на България за република, за свикване на Велико Народно събрание и за изработване на нова конституция е проведен на 8 септември 1946 г. Отново без да се признае Търновската конституция. Правото на силата. 

6 Велико народно събрание – избори 27 октомври 1946 година. Въпреки всички фалшификации и манипулации, опозицията има 99 места от 465. На 5 юни 1947 г. 90 депутата от опозицията са арестувани, съдени са 63, а Никола Петков е осъден на смърт и убит брутално с чук в килията на централния софийски затвор на 23 септември. Комунистическата конституция е приета без никакви възражения на 4 декември. 

Вся власт Советом… Правото на силата продължава и днес. Докато не възстановим силата на правото като основен принцип в България, а това е възможно през очистването на властта от престъпниците на комунистическия режим и зависимите от тях.

Лустрация!